Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

..my precious bunga..

Lilypie Breastfeeding tickers

Friday, August 12, 2011

MASTERPIECE..



masterpiece art by cik qallishah


MASA KEJADIAN: DI RUMAH DI KALA AKU TERLELAP BEBERAPA SAAT
sbb bulan pose tu tido lambat, bangun awal=kurang tido, smlm masa tunggu buka pose n ayah si kecik ni belum balik ag, baring2 atas sofa smbil main2 ngan si kecik bunga tu...ntah camne boleh terlelap plak, sekali bila tersedar ada contengan kat sofa smbil qallishah pegang permanent maker???haiya...MASTERPIECE KA INI??tangan aku pun kena conteng sekali...

bila marah n babab tangan tau plak nangis...bila masa ntah dia capai marker tu, memanglah sblm ni dia dok main gak marker tu, tapi takat pegang jelah..smlm dh lah buka, pastu conteng kat sofa plak tu...ayah balik, ngadu ngan dia,...dia kate balikan jelah cushion, bukan nampak pun...YA memang tak nampak, tapi realitinya, the stain [stain ke??ke seni] is still there...pastu si ayah boleh plak cakap...nasib baik dia conteng kat tangan je, kalu dia conteng kat muka??kalu qallishah conteng kat muka, hari ni i amek EL lah gamaknye....alasan??'anak conteng marker kay muka' hahaha....

yang part bantal plak, kul 10 malam baru perasan..rupa2nya masterpiece ada kat dua tempat, SOFA dan SARUNG BANTAL..

ini pesanan mummy tuk qallishah: nasib baiklah kecik, bila dah nangis tu, suh say sorry n salam..pastu dia hug plak, iskh...


Thursday, August 11, 2011

JUADAH BERBUKA

haluuuuuu...hehehe, macam rajin plak nak wat entry, tapi aku malas nak wat keje ofis, hahaha..tak tau lah virus ape yang melanda, lagi2 bulan pose ni..fikiran nak jahit je, tapi kalu nak ikutkan aku ni seorg yg rajin beb (masuk lif tekat button sndr k..)tapi virus M ni mmg dh tahap kronik ni...mentang2lah aku punye keje tak urgent sgt...


HARI KESEMBILAN


menu paling mudah dan cepat...MEE REBUS, campak segala..kuih kite impat saje dari param..nak wat kicap cili, tapi bila tgk stok cili api dh tahap kering sudah, jadi lupakan saje hasrat..mee rebus ag kick jika dimakan bersama kicap cili



HARI KE SEPULUH


stok binatang yg ada hanyalah ayam kerana en suami banyak sibuk mengalahkan bisnes juta2 hingga tak punya masa mau ke NSK beli barang umah...ayam kasi lumur sama tepung crispy n spicy yg dibeli di chow kit, bayam plak rendam ngan air sirap, hahaha...ada karot n cendawan kasi lumur sama tepung ayam maka jadilah sayur goreng tempura...kuih beli di param, tapi rasanya kuih bernilai rm2 itu kan ditong sampahkan...kot ye pun nk jual, pade2 lah...ni buat kuih epok-epok pun tahap adik aku darjah 5 buat ag cantik dia punye klim...ape daa??
HARI KESEBELAS??


masih takdak idea nk masak ape, takkanlah ayam lagi kan??ke ari ni makan hasil tangkapan di param...kite nantikan saje entry esok k...huuhuhu



adios!!




























Tuesday, August 9, 2011

ANAK SAYA

salam perkenalan semua...hahaha,

ni tuk kenangan di masa akan datang, time ni umur dia setahun empat bulan..pandai cakap ayah, tapi sampai la ni panggil mummy tak pandai, panggil mama pandai plak..tp mama bermaksud air kotak milo, so each time dia nk minum milo, dia akan tunjuk peti sejuk smbil ckp mama..so, ni bukan ajaran sesape, tp dia sndr yg memandai...


video

JUADAH BERBUKA PUASA

entry tertunggak untuk juadah berbuka pose..


HARI KE EMPAT

masakan yang simple..bubur kacang dan lenkong sirap tu diberi oleh jiran...hasil pembelian jiran di param, hahaha...biji cempedak tu plak request dr en suami, yelah..dh smlm makan isi, so..bijiknye kite rebus plak...hehehe


HARI KELIMA

image tidak dapat disertakan kerana saya sampai di rumah jam 7.25 petang..pindah dari kereta sndiri ke kereta suami dan zass kami ke kedai jual kuih..beli air tebu+bubur lambuk..saya tido malam dengan perut diisi makanan itu saja



HARI KE ENAM

jamuan pot luck di rumah maria..saya membawa bihun goreng taucu..tapi makanan yg ada amat banyak..ayam bbq, sate kajang, butter prawn, puding roti, air tebu, roti john, air oren, tembikai...gambar tak terfikir plak nak amek time tu, hahaha...sbb penat jaga anak



HARI KE TUJUH


kari ayam (tp dlm gambar tak nampak mcm ayam kan??hahaha...kerana sy guna ketulan daging ayam) dan ikan pekasam...sayur takdak, tapi makan sangat sedap...bubuh kicap..pencuci mulut adalah diberi oleh jiran juga, en suami beli murtabak, tapi tak smpat nk amek gambar...



HARI KE LAPAN

disebabkan binatang dh abes dalam peti ais dan malas nak benti beli barang basah, maka sy hanya masak ape yang ada di dapur plus menu di request dr adik yg dok singgah buka pose kat umah..sambal sardin dengan kentang+suun+bunga lili dan telur dadar are just a great combo...disebabkan bekalan pisang banyak di umah, maka adalah pengat pisang dan cekodok pisang..



Friday, August 5, 2011

Thursday, August 4, 2011

JUADAH BERBUKA..

wah, bulan pose ni giat pulak buat entry...hahaha, entry pasal makanlah...ari ni masuk hari keempat pose..n rekod ag ni, juadah berbuka smua masak sndr...blum ag tinggalkan jejak di pasar ramadhan [nk bangga seketika tuk diri sendri bolehtak??yelah, balik keja memang badah lepek gile mcm agar2 tapi managed tuk masak gak]...masak yg simple je tapi penuh ngan kasih sayang...wiwit

Tuesday, August 2, 2011

SAJIAN BERBUKA

hahaha...salam ramadhan semua..



setelah berminggu tidak berentry, hari ini ku terlebih rajin..



musim puasa, entry pun berbaur puasa gaklah, nk tunjuk sajian berbuka semalam...lauk yg simple sbb sndr yang masak setelah pulang dr keje dengan mode melepek seperti agar-agar...hahaha, berpuasa dan menyusu amat meletihkan...tp inilah cubaan..

so, lauk berbuka semalam..ikan masak kicap, sawi jepun tumis [sayur ni mmg favourite en suami, kalu suh g pasar beli sayur...sayur ni jelah yg dibeli] dan pencuci mulut buah melaka warna merah..sbb malas nk beli pandan n blend bagai, so, kite bubuh je pewarna yg available kt umah...mcm tak percaya smpat gak wat buah melaka tu..tp mmg penat gilelah...dok kat dapur start kul 5.30 smpai kul 7.20...siap masak, capai tuala mandi..siap mandi lelas lelah smbil nenen si kecik...waduh!!ibu yg berjaya sungguh...hahaha

ckp banyak pun tak guna...